Jak vybrat motýlka

Motýlek je stejně jako kravata pánský doplněk, který ozvláštní outfit a dodá mu na eleganci. Ve společnosti je vnímán jako elegantnější a honosnější z doplňků. Zda zvolit kravatu či motýlka tedy závisí na dané příležitosti. Tak například na pracovní záležitosti nebo business schůzky volte raději kravaty. Pokud se však chystáte na večerní události - plesy či taneční, zvolte raději motýlka. 

Avantgard-jak-vybrat-motylka

Motýlek je vyhrazen pro formální události, jako jsou svatby, plesy, galavečery a další společenské akce, kde je požadován elegantní nebo slavnostní dress code.

POZOR! Ke smokingu patří vždy černý motýlek -  tomuto dress codu se říká "black tie". 

Základem je košile

Pokud zvolíte motýlek, měli by jste obléknout košili s límečkem. Takový typ košile umožní motýlku lépe vyniknout. Chybu neuděláte, když do běžného obleku obléknete košili s klasickým límcem. Ke smokingu je pak nutností tzv. košile frakovka s frakovým límcem. Ten má speciální zahnuté konce uzpůsobené přímo pro motýlek. 

Avantgard-motylkyKlasický límec s motýlkem s pevným uzlem  x  límec u "frakovky" s vázacím motýlkem                       

S pevným uzlem nebo vázací?

Uvázat správně motýlek není jen tak. Pro případ, že vázání motýlku není vaší oblíbenou činností vyrábíme motýlky s pevným uzlem. Takto předvázaný motýlek ke krku uchytíte pomocí pásku, jehož délku můžete jednoduše regulovat. Pokud pro vás vázání není problém, máme i vázací motýlky v mnoha barvách a vzorech. 

Barvy, vzory, velikosti 

Výběr motýlku doprovází stejná pravidla, jako výběr kravat. Důležité je držet se dvou až tří základních barev v celém outfitu a vzory se snažit spíše nekombinovat. Na výběr máte z několika materiálů. U nás je to konkrétně bavlna, hedvábí, polyester a kůže. Druh materiálu vybírejte podle příležitosti ke které motýlek volíte. Hedvábí je obvykle vhodné pro formální události, zatímco bavlna a polyester jsou spíše na každodenní nošení. Na našem eshopu v kategorii MOTÝLKY dále naleznete různé druhy velikostí. Pro nejmenší máme motýlky MINI o velikosti 7cm. Dále jsou k dodání motýlky JUNIOR - 10cm a pro dospělé muže pak klasický motýlek o velikosti 12,5cm.

Avantgard-velikosti-motylku

Z vrchu - klasický motýlek, JUNIOR motýlek, motýlek MINI

Při výběru velikosti se řiďte velikostí hlavy a postavy. Jestliže zvolíte malou velikost, motýlek zanikne a naopak pokud zvolíte příliš velký, bude působit mohutně. 

 Sety s motýlky

Na eshopu nabízíme také zajímavé sety, které potěší například jako dárek. Na výběr jsou sety motýlků OTEC A SYN ve kterých naleznete motýlek KLASIK  a ve stejném motivu a vzoru i motýlek JUNIOR. Dále pak také stylové motýlky v setu s ponožkami.