Barva roku 2024 - Peach Fuzz

Tým expertů z Pantone Color Institute každoročně vybírá "Barvu roku" na základě důkladného výzkumu trendů v umění a módním průmyslu. Rok 2023 se nesl ve znamení karmínově červené barvy Viva Magenta. Tu nyní nahradí barva PANTONE 13-1023 s názvem "Peach Fuzz" - světle broskvový odstín, který přináší příjemné pocity klidu a harmonie. 

Avantgard-barva-roku

"Barvou roku 2024 je jemný broskvový odstín Peach Fuzz."

Peach Fuzz je kombinací růžové a oranžové barvy. Směs těchto jemných odstínů přináší do našeho života jemnou harmonii. Zároveň je však barva roku 2024 velmi moderní a působí sofistikovaným dojmem. Peach Fuzz připomíná minulost, ale je přizpůsoben současnosti, což zdůrazňuje důležitost empatie a soucitu v dnešním světě. Broskvová barva nás přímo vyzývá, abychom si našli čas pro odpočinek a zamyšlení. Jak řekla Leatrice Eisemanová - výkonná ředitelka Pantone Color Institute:

"Při hledání odstínu, který odráží naši vrozenou touhu po blízkosti a spojení, jsme zvolili barvu vyzařující teplo a moderní eleganci. Odstín, který rezonuje se soucitem, nabízí hmatové objetí a bez námahy spojuje mladistvé s nadčasovým." ;

 

 

Svatební barva 2024?

Peach Fuzz je ideální volbou pro různé příležitosti. V módním průmyslu je odstín vhodný pro oděvy a doplňky, u kterých požadujete jemným, ale zároveň výrazný nádech. Zvláště přitažlivý je tento odstín pro události, jako je svatba, protože sametově broskvová barva symbolizuje něhu a romantiku. Barvu můžete využít na dekorace, květiny, ale i pro samotné oblečení novomanželů. Lehký nádech oranžovo - růžové v sukni nevěsty či pánské doplňky v broskvových barvách?  Jsme si jistí, že tato barva přinese do slavnostního dne uklidňující atmosféru.

Pokud hledáte pánské doplňky v barvě roku 2024, podívejte se na samostatnou kategorii na našem e-shopu s názvem "Barva roku 2024" a vyberte si elegantní kousek, který odráží současné trendy. 

.
.
.